Головна
back-arrow
Новини
back-arrow
Великодній піст: як зберегти здоров'я та енергію за допомогою раціонального харчування
Новини
22.03.2024

Великодній піст: як зберегти здоров'я та енергію за допомогою раціонального харчування

Наближається час Великого посту. Для багатьох українців він став невід’ємною частиною життя, особливим ритуалом очищення і духовного зростання.

Піст сприяє обмеженню вживання жирної їжі, дотриманню режиму харчування та відчутному зниженню калорійності їжі. Зважаючи на ці зміни, необхідно збалансувати щоденний раціон так, щоб він містив більше поживних і корисних речовин. Давайте роздивимося, що нам радять вживати лікарі під час посту і як ми можемо легко дотриматися цих важливих порад.




Під час посту важливо пити достатню кількість води, щоб уникнути виснаження і забезпечити нормальне функціонування організму.

Ці рекомендації допоможуть забезпечити ваш організм необхідними поживними речовинами під час посту. Щоденне вживання суперфудів допомагає відновити енергію, підвищити розумову активність, зміцнити імунітет і поповнити запас усіх поживних речовин, які так необхідні нам щодня. Суперфуди ТМ «Добра Їжа» мають 100 % рослинний склад, малу калорійність і низький глікемічний індекс, не містять цукру, глютену, лактози, консервантів, барвників, штучних підсолоджувачів і розпушувачів.

Слід пам’ятати: піст не для всіх. Варто відмовитися від посту дітям і вагітним жінкам, мамам-годувальницям, людям літнього віку та тим, хто має тяжкі хронічні захворювання: цукровий діабет, серцеві захворювання, виразкову хворобу в стадії загострення, жовчнокам'яну хворобу, ниркову недостатність, онкологічні захворювання.

Після завершення посту важливо поступово відновлювати вживання тих продуктів харчування, які були тимчасово відсутні. Це допоможе уникнути стресу для шлунково-кишкового тракту та інших систем організму.

Безкоштовну консультацію лікаря та необхідні рекомендації для збереження й підтримки власного здоров’я ви можете отримати в телеграм-каналі DOCTOR CHOICE.

Досвідчені лікарі консультують 7 днів на тиждень:

будні — з 9:00 до 21:00

вихідні — з 9:00 до 17:00

Далі буде… .